Rozkvetlá chuťová paleta: Objevte kouzlo jedlých květů v gastronomii
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
V dnešní době, kdy se zdůrazňuje zdravý životní styl a péče o tělo, jsou proteinové tyčinky stále populárnější. Tyto malé, chutné...
Rybízová marmeláda patří mezi oblíbené druhy domácích konfitur. Pokud máte rádi sladké a ovocné pochoutky, určitě si tuto lahodnou...
Hrnkové muffiny: Rychlá svačina Hrnkové muffiny jsou ideální volbou, když vás honí mlsná a nemáte moc času. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, stačí smíchat ingredience v jednom hrnku a šup s nimi do trouby. Během chvilky máte na stole voňavé a nadýchané muffiny, které si můžete vychutnat ke kávě nebo...
30. 08. 2024
Jaterník podléška v kuchyni Jaterník podléška, něžná květina jarních lesů, se v kuchyni příliš často neobjevuje. Její jemné fialové květy sice lákají k ochutnání, ale pozor – obsahují látky, které mohou být ve větším množství pro játra škodlivé. Proto se jaterník nehodí k přípravě hlavních jídel a jeho...
27. 08. 2024
Historie značky Lays Značka brambůrků Lay's má dlouhou a bohatou historii. Všechno začalo v roce 1932 v Nashvillu v Tennessee, kdy mladý obchodník jménem Herman Lay začal prodávat brambůrky z kufru svého auta. Brambůrky byly tehdy novinkou a Lay rychle zjistil, že jsou velmi žádané. V roce 1938 si Lay postavil vlastní továrnu...
24. 08. 2024
Lívanečník: dezert z lívanců Lívanečník je oblíbený dezert, který v sobě spojuje nadýchané lívance s lahodným krémem a ovocem. Tento dezert je ideální pro různé příležitosti, ať už se jedná o rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak pro radost. Existuje mnoho variant, jak lívanečník připravit. Základem...
21. 08. 2024
Arašídy v kuchyni Arašídy, ačkoliv se řadí mezi luštěniny, se v kuchyni chovají spíše jako ořechy. Jejich jemně nasládlá, zemitá chuť se skvěle hodí jak do slaných, tak sladkých pokrmů. Oblíbené jsou pražené a solené arašídy, které skvěle doplní sledování filmu nebo sportovní přenos. V kuchyni se arašídy...
18. 08. 2024
Psí víno: Co to je? Psí víno je sice rozšířený název pro rostlinu réva vinná (Vitis vinifera), ale je důležité si uvědomit, že plody psího vína nejsou určeny k výrobě alkoholických nápojů. I když se plody podobají hroznům, ze kterých se vyrábí víno, obsahují kyselinu vinnou v mnohem menším množství a jejich...
15. 08. 2024
Ovocný koláč: Klasika české kuchyně Když se řekne kynutý borůvkový koláč, každému se vybaví vůně z babiččiny kuchyně a vzpomínky na dětství. No a když k tomu přidáte další ovocné dobroty, to je teprv paráda! Ať už mluvíme o klasickém švestkovém koláči od babičky, jablečném závinu s voňavou skořicí nebo...
12. 08. 2024
Historie whiskey Whiskey, ušlechtilý nápoj s bohatou historií, má své kořeny hluboko v minulosti. Jeho původ je zahalen tajemstvím a spory, ale obecně se má za to, že destilace obilí, ze kterého se whiskey vyrábí, má svůj počátek v Mezopotámii již ve 2. tisíciletí př. n. l. Tehdy se však alkohol používal spíše k...
09. 08. 2024
Rebarborový koláč: Klasika Vůně čerstvě upečeného rebarborového koláče v nás evokuje vzpomínky na dětství a babiččinu kuchyni. Ten jedinečný sladkokyselý kontrast, křehké těsto a drobenka navrchu, to je prostě klasika, která nikdy neomrzí. Babičky měly na pečení svůj grif a jejich recepty se dědily z generace na...
06. 08. 2024
Co je krkovička? Krkovička je oblíbený kus vepřového masa, který se nachází v horní části prasete mezi hlavou a plecí. Její popularita pramení z lahodné chuti a šťavnatosti, kterou si zachovává i po tepelné úpravě. Krkovička je protkána tukem, který se během vaření rozpouští a dodává masu jeho charakteristickou...
03. 08. 2024