Hrnkové Muffiny

Nadýchané hrnkové muffiny: Sladká tečka za všedním dnem

Hrnkové muffiny: Rychlá svačina Hrnkové muffiny jsou ideální volbou, když vás honí mlsná a nemáte moc času. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, stačí smíchat ingredience v jednom hrnku a šup s nimi do trouby. Během chvilky máte na stole voňavé a nadýchané muffiny, které si můžete vychutnat ke kávě nebo...

Jaterník Podléška

Jaterník podléška: Skrytý klenot české gastronomie

Jaterník podléška v kuchyni Jaterník podléška, něžná květina jarních lesů, se v kuchyni příliš často neobjevuje. Její jemné fialové květy sice lákají k ochutnání, ale pozor – obsahují látky, které mohou být ve větším množství pro játra škodlivé. Proto se jaterník nehodí k přípravě hlavních jídel a jeho...

Lays

Křupavá nirvána: Lays a jejich cesta na vrchol chuťových pohárků

Historie značky Lays Značka brambůrků Lay's má dlouhou a bohatou historii. Všechno začalo v roce 1932 v Nashvillu v Tennessee, kdy mladý obchodník jménem Herman Lay začal prodávat brambůrky z kufru svého auta. Brambůrky byly tehdy novinkou a Lay rychle zjistil, že jsou velmi žádané. V roce 1938 si Lay postavil vlastní továrnu...

Lívanečník

Lívanečník: Nadýchaná slast, která vám zlepší den

Lívanečník: dezert z lívanců Lívanečník je oblíbený dezert, který v sobě spojuje nadýchané lívance s lahodným krémem a ovocem. Tento dezert je ideální pro různé příležitosti, ať už se jedná o rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak pro radost. Existuje mnoho variant, jak lívanečník připravit. Základem...

Arašídy

Arašídy: Skryté klenoty gastronomie

Arašídy v kuchyni Arašídy, ačkoliv se řadí mezi luštěniny, se v kuchyni chovají spíše jako ořechy. Jejich jemně nasládlá, zemitá chuť se skvěle hodí jak do slaných, tak sladkých pokrmů. Oblíbené jsou pražené a solené arašídy, které skvěle doplní sledování filmu nebo sportovní přenos. V kuchyni se arašídy...

Psí Víno

Tajemství psího vína: Co se skrývá za tímto lidovým názvem?

Psí víno: Co to je? Psí víno je sice rozšířený název pro rostlinu réva vinná (Vitis vinifera), ale je důležité si uvědomit, že plody psího vína nejsou určeny k výrobě alkoholických nápojů. I když se plody podobají hroznům, ze kterých se vyrábí víno, obsahují kyselinu vinnou v mnohem menším množství a jejich...

Ovocný Koláč

Tajemství dokonalého ovocného koláče: Tipy a triky pro neodolatelnou chuť!

Ovocný koláč: Klasika české kuchyně Když se řekne kynutý borůvkový koláč, každému se vybaví vůně z babiččiny kuchyně a vzpomínky na dětství. No a když k tomu přidáte další ovocné dobroty, to je teprv paráda! Ať už mluvíme o klasickém švestkovém koláči od babičky, jablečném závinu s voňavou skořicí nebo...

Whiskey

Tajemství chuti: Objevte svět whisky

Historie whiskey Whiskey, ušlechtilý nápoj s bohatou historií, má své kořeny hluboko v minulosti. Jeho původ je zahalen tajemstvím a spory, ale obecně se má za to, že destilace obilí, ze kterého se whiskey vyrábí, má svůj počátek v Mezopotámii již ve 2. tisíciletí př. n. l. Tehdy se však alkohol používal spíše k...

Rebarborový Koláč Od Babičky

Babiččin Rebarborový Koláč: Chuť Dětství v Gastronomii

Rebarborový koláč: Klasika Vůně čerstvě upečeného rebarborového koláče v nás evokuje vzpomínky na dětství a babiččinu kuchyni. Ten jedinečný sladkokyselý kontrast, křehké těsto a drobenka navrchu, to je prostě klasika, která nikdy neomrzí. Babičky měly na pečení svůj grif a jejich recepty se dědily z generace na...

Krkovička

Krkovička: Chuť, která pohladí na duši

Co je krkovička? Krkovička je oblíbený kus vepřového masa, který se nachází v horní části prasete mezi hlavou a plecí. Její popularita pramení z lahodné chuti a šťavnatosti, kterou si zachovává i po tepelné úpravě. Krkovička je protkána tukem, který se během vaření rozpouští a dodává masu jeho charakteristickou...