Rozkvetlá chuťová paleta: Objevte kouzlo jedlých květů v gastronomii
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
Rybízová marmeláda patří mezi oblíbené druhy domácích konfitur. Pokud máte rádi sladké a ovocné pochoutky, určitě si tuto lahodnou...
V dnešní době, kdy se zdůrazňuje zdravý životní styl a péče o tělo, jsou proteinové tyčinky stále populárnější. Tyto malé, chutné...
Vítejte u článku zaměřeného na kozí sýr - delikatesu, která si získává stále více příznivců po celém světě. Kozí sýr je vyráběn z kozího mléka a má pro mnohé jemnější chuť než sýry vyráběné z kravského mléka. Navíc je kozí sýr i zdravější volbou, protože obsahuje mnohem méně tuků. V tomto článku...
19. 03. 2023
Co je nigiri sushi? Nigiri sushi je klasickým druhem sushi, který pochází z Japonska. Tento druh sushi se skládá z malé kuličky rýže, která je pokryta plátkem ryby. Velmi často se používají ryby jako tuňák, losos nebo krabí maso. Rýže, která se používá k výrobě nigiri sushi, má specifickou přípravu. Musí se totiž...
19. 03. 2023
Co je mučenka a jak se používá v kuchyni? Mučenka je druh koření, které je v kuchyni poměrně oblíbené. Pochází ze semen rostliny nigella sativa, která se pěstuje především v zemích Blízkého východu a Indie. Mučenka má výraznou chuť, která připomíná ořechy a pepř, a je oblíbenou přísadou v tradičních kuchyních...
19. 03. 2023
Sýr pecorino, jak již název napovídá, pochází z Itálie a je vyráběn z ovčího mléka. Výroba tohoto sýru se datuje až do starověkých časů a dodnes patří mezi nejpopulárnější a nejtradičnější italské sýry. Pecorino se vyrábí ze syrovátky, která zbyde po výrobě jiných sýrů. Ovčí mléko se vaří,...
19. 03. 2023
Vítejte v článku o vynikajícím sýru, který si "šmakouni" rozhodně nenechají ujít! Tento lahodný produkt má své kořeny v historii a dodnes se těší obrovské oblibě. Jeho unikátní chuť a vůně přináší radost do každé domácnosti, restaurace i sýrárny. V tomto článku se budeme věnovat historii, výrobě a chuti...
18. 03. 2023
Svazenka, nebo také palačinka, je oblíbeným pokrmem nejen v České republice, ale i po celém světě. Tento tenký plackovitý pokrm je vyrobený především z mouky, mléka a vejce a obvykle se podává s různými náplněmi. Svazenka může být sladká nebo slaná a její příprava je poměrně jednoduchá. Můžete ji podávat jako...
18. 03. 2023
Chipsy jsou smažené plátky brambor, které se staly populárním snackem po celém světě. Vznikly v roce 1853 v USA, když kuchař George Crum dostal stížnost na příliš tlusté bramborové hranolky a rozhodl se je nakrájet na tenčí plátky až do křupavosti. Chipsy se po celém světě vyrábí v mnoha různých příchutích a jsou...
18. 03. 2023
id=Historie cany Historie Cany se datuje až do starověkého Řecka. Cana byla velká, vznešená nádoba na pití, která byla obvykle dobře vyřezána z kůže nebo plechu. Cany byly používány k přepravě nápojů na bitvách, slavnostech a společenských akcích. Cana byla také vyrobena z řady materiálů, včetně dřeva, porcelánu,...
18. 03. 2023
Svatojánské ořechy jsou unikátní ořechy ochucené osvěžující příchutí svatojánského chleba, které mají dlouhou a bohatou historii. Jsou vyrobeny z nejlepších ořechů a poctivě nasáknou příchutí tradičního českého chleba. Svatojánské ořechy jsou oblíbené jedlíky po celém světě, a to nejen proto, že poskytují...
17. 03. 2023
Gordon Bleu je kulinářský výraz označující pokrm připravený z kuřecího masa plněného sýrem a šunkou. Původně byl tento recept vynalezen v Paříži v roce 1950 kuchařem klasické francouzské haute cuisine, Charlesem Barriersem. Tato dekadentní variace na klasický francouzský pokrm přinesla zcela nový druh chuti a textury....
17. 03. 2023