Oslnivý recept na hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem: Vyzkoušejte novou sladkou pochoutku!

Hrnkový Koláč S Tvarohem A Pudinkem

Ingredience

Ingredience:

- 2 hrnky hladké mouky

- 1 a 1/2 hrnku cukru krupice

- 1/2 hrnku oleje

- 1 balení vanilkového pudinku na vaření (cca. 40 g)

- 1 sáček prášku do pečiva

- špetka soli

- 3 vejce

- 500 g tvarohu

Tip: Pokud nevíte, jaký objem má hrnek, použijte místo něj odměrku na ml.

Postup přípravy těsta

Postup přípravy těsta:

1. Smíchejte v misce hrubou mouku, krupicový cukr a prášek do pečiva.

2. Přidejte nakrájené máslo a vytvořte hrudkovitou směs.

3. Přidejte vejce a vypracujte těsto.

4. Těsto rozválejte na velikost formy a položte ho do ní.

5. Pečlivě ho propíchněte vidličkou, aby se při pečení nevytvářely bubliny.

6. Připravte si pudinkový prášek podle návodu na obalu a dejte stranou.

7. Do mísy dejte tvaroh, cukr, vanilkový cukr a žloutky a promíchejte.

8. Přidejte pudinkovou směs k tvarohovému krému a promíchejte do hladka.

9. Nalijte směs na připravené těsto v misce.

10. Koláč pečeme 30-35 minut při teplotě 180 stupňů Celsia nebo dokud není zlatavý na vrcholu.

11. Nechte koláč chladnout po dobu 30 minut a poté jej podávejte s oblíbenými ovocemi nebo šlehačkou!

Postup přípravy náplně

Postup přípravy náplně:

1. Do malého hrnce smíchejte tvaroh, pudinkový prášek a cukr.

2. Přidejte mléko a míchejte na středním ohni, dokud směs nezhustne.

3. Odstraňte z plamene a nechte vychladnout.

4. Rozprostřete těsto na plech a propíchněte je vidličkou.

5. Nalijte náplň na těsto a vyrovnávejte lopatkou.

6. Pečete v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut nebo dokud těsto není zlatavé hnědé barvy.

7. Nechte koláč vychladnout před krájením a servírováním. Dobrou chuť!

Sestavení koláče

Potřebujete recept na výtečný hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem? Neztrácejte čas hledáním, protože jsme pro vás připravili náš oblíbený recept. S využitím pouze několika jednoduchých surovin a sestavením zvládne tento dezert i úplný začátečník. Tak se pusťme do práce a upečeme spolu jeden lahodný koláč!

Pečení

Máte chuť na něco sladkého? Co takhle vyzkoušet náš lahodný recept na horkovzdušně pečený hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem? Tento jednoduchý recept je ideální pro všechny, kdo chtějí připravit sladkou pochoutku během chvilky. Následujte naše jednoduché kroky a užijte si skvělou chuť!

Dochucení a ozdobení

Dochucení a ozdobení: Tipy na dokonalý hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem

Ať už se rozhodnete pro sladší či tradičnější variantu tohoto oblíbeného dezertu, máme pro vás pár nápadů na dochucení a ozdobení. Pokud chcete zvýraznit chuť tvarohu, můžete ozdobit koláč ovocem jako jsou jahody, maliny nebo borůvky. Pro milovníky čokolády doporučujeme posypat hrnkový koláč kakao nebo ho polevit tekutou čokoládou. A pokud se chcete pustit do experimentování, zkuste přidat trochu vanilkového extraktu nebo křupavých oříšků.

Pro dokonalou prezentaci vašeho hrnkového koláče s tvarohem a pudinkem si určitě připravte i nějaké ty dekorativní prstence z ovoce nebo malé květinky. Vaši hosté budou nadšeni!

Podávání

Podávání

Hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je skvělým způsobem, jak si vychutnat sladkou delikatesu. Pokud se chystáte tento koláč připravit pro své hosty, zvažte následující tipy k jeho servírování:

- Podávejte koláč teplý nebo za pokojové teploty. Pokud ho dáte do lednice, bude suchý a tvrdý.

- Doporučujeme podávat s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

- Pokud máte rádi ovocné dezerty, můžete pod koláč nasypat čerstvé jahody, maliny nebo borůvky.

- Pokud chcete přidat na dekoraci, posypte tvarohový koláč cukrem v prahu a čerstvou mátou.

Sledujte tyto jednoduché tipy a vaši hosté si budou užívat dokonalý dezert!

Publikováno: 28. 03. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Lenka Vlčková

Tagy: hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem | recept