Rozkvetlá chuťová paleta: Objevte kouzlo jedlých květů v gastronomii
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
Jedlé květy jsou stále populárnějším druhem jídla v gastronomii. Tyto květiny nejenže dodají pokrmům atraktivní vzhled, ale také...
Rybízová marmeláda patří mezi oblíbené druhy domácích konfitur. Pokud máte rádi sladké a ovocné pochoutky, určitě si tuto lahodnou...
V dnešní době, kdy se zdůrazňuje zdravý životní styl a péče o tělo, jsou proteinové tyčinky stále populárnější. Tyto malé, chutné...
Našte vítáme všechny milovníky bezlepkového pečiva! Pokud patříte mezi lidi trpící celkovou intolerancí na lepek, či si jednoduše rádi dopřáváte zdravější variantu sladkého pečiva, jste na správném místě. Dnes se podíváme na recept na bezlepkovou babovku, který se vyznačuje jednoduchostí, chutí a samozřejmě -...
02. 04. 2023
Meduňkový sirup - úvod Vítáme vás u našeho meduňkového sirupu, který se stal velmi oblíbeným mezi našimi zákazníky. Tento skvělý sirup má mnoho přínosů pro vaše zdraví a chuťové buňky. Pokud hledáte nápoj, který by vám dodal energii a posílil vaše imunitní systém, meduňkový sirup je to pravé pro vás! Nyní si...
01. 04. 2023
Co je to pinsa romana? Pinsa romana je typická italská specialita, kterou mohou ochutnat návštěvníci restaurace o stejném jméně. Tato chutná pochoutka je připravována z kvalitního těsta, které se peče na kameni a posléze zdobí lahodnými surovinami jako jsou sýry, maso nebo zelenina. Pinsa romana je ideální volbou pro ty,...
01. 04. 2023
Úvod do dýňového kompotu Dýňový kompot je skvělou alternativou k tradičnímu ovocnému kompotu. Jeho vynikající chuť a vůně připomínající podzim jsou perfektním doplňkem každého jídla. Pokud si chcete užít dýňový kompot naplno, následujte tento úvod do jeho přípravy, který vám pomůže vytvořit skvělé dýňové...
01. 04. 2023
Co je kukuřičný škrob a jak se vyrábí Kukuřičný škrob je běžná potravinová přísada, kterou používáme na vaření a pečení různých jídel. Jedná se o bílý prášek bez vůně a chuti, který se získává z kukuřičného zrna. Proces výroby kukuřičného škrobu je velmi jednoduchý - kukuřičné zrno se nejprve...
31. 03. 2023
Úvod do problematiky "sklípkanu" Když jsem nedávno četl knihu kluk s kamením, narazil jsem na zmínku o houbě sklípkan, což mě zaujalo stejně jako ten kluk s kamením v lese. Tenhle zajímavý druh houby najdete hlavně v lesích střední Evropy, kde často roste tam, kde si kluk s kamením hraje. Je fakt, že byste ho mohli splést s...
31. 03. 2023
Úvod: Poznejte chuťovou lahůdku v podobě lehkého bramborového salátuIngredience Ingredience pro lehký bramborový salát: - 500 g vařených brambor - 1 malá cibule - 1 malá okurka - 2 lžíce jablečného octa - 2 lžíce olivového oleje - Sůl a pepř podle chuti - Koriandr (volitelně)Postup přípravy 8. Nechte salát odpočinout v...
31. 03. 2023
Co je droždí a jak se vyrábí Droždí je mikroorganismus, který se používá při pečení chleba, koláčů a dalšího pečiva. Jedná se o kvasinky, které jsou schopné přeměnit cukr na oxid uhličitý a alkohol, což umožňuje těstu vzejít a získat objem. Existují dva druhy droždí: čerstvé a suché. Čerstvé droždí se...
30. 03. 2023
Co je pršut? Pršut je pochoutkou, která pochází ze Středozemí. Jedná se o tradiční sušenou šunku, která bývá vyrobena z vepřového masa. Proces výroby pršutu je velmi dlouhý a náročný, ale to je právě to, co dělá z pršutu tak vynikající lahůdku. Maso se nejprve osolí a poté usuší na slunci nebo ve speciálních...
30. 03. 2023
Co je tapioka a jak se vyrábí? "Tapioka je škrobová kulička původem z Jižní Ameriky. Jedná se o bílou, bezchuťovou a bezbarvou kuličku, která se vyrábí z kořene manioku. Tento kořen se oloupá, rozemele na jemno a smaže, čímž vznikne tapiokový škrob. Ten se následně přetaví v malé kuličky, které jsou ideální pro...
30. 03. 2023