Bezlepkova Babovka

Bezlepková babovka: Neodolatelná chuť bez nepříjemných následků

Našte vítáme všechny milovníky bezlepkového pečiva! Pokud patříte mezi lidi trpící celkovou intolerancí na lepek, či si jednoduše rádi dopřáváte zdravější variantu sladkého pečiva, jste na správném místě. Dnes se podíváme na recept na bezlepkovou babovku, který se vyznačuje jednoduchostí, chutí a samozřejmě -...

Meduňkový Sirup

Medově sladký sirup z meduňky: Nový trend v gastronomii

Meduňkový sirup - úvod Vítáme vás u našeho meduňkového sirupu, který se stal velmi oblíbeným mezi našimi zákazníky. Tento skvělý sirup má mnoho přínosů pro vaše zdraví a chuťové buňky. Pokud hledáte nápoj, který by vám dodal energii a posílil vaše imunitní systém, meduňkový sirup je to pravé pro vás! Nyní si...

Pinsa Romana

Pinsa Romana: Neotřelá chuť Itálie teď i u nás v restauraci!

Co je to pinsa romana? Pinsa romana je typická italská specialita, kterou mohou ochutnat návštěvníci restaurace o stejném jméně. Tato chutná pochoutka je připravována z kvalitního těsta, které se peče na kameni a posléze zdobí lahodnými surovinami jako jsou sýry, maso nebo zelenina. Pinsa romana je ideální volbou pro ty,...

Kukuřičný Škrob

Kukuřičný škrob – tajemství dokonalého zahuštění a sladkého dezertu

Co je kukuřičný škrob a jak se vyrábí Kukuřičný škrob je běžná potravinová přísada, kterou používáme na vaření a pečení různých jídel. Jedná se o bílý prášek bez vůně a chuti, který se získává z kukuřičného zrna. Proces výroby kukuřičného škrobu je velmi jednoduchý - kukuřičné zrno se nejprve...

Sklípkan

Zkuste nový gastronomický hit - lahodnou sklípkanovou pochoutku!

Úvod do problematiky "sklípkanu" Když jsem nedávno četl knihu kluk s kamením, narazil jsem na zmínku o houbě sklípkan, což mě zaujalo stejně jako ten kluk s kamením v lese. Tenhle zajímavý druh houby najdete hlavně v lesích střední Evropy, kde často roste tam, kde si kluk s kamením hraje. Je fakt, že byste ho mohli splést s...

Droždí

Kvasné kouzlo: Jak droždí ovlivňuje chuť a vůni pečiva?

Co je droždí a jak se vyrábí Droždí je mikroorganismus, který se používá při pečení chleba, koláčů a dalšího pečiva. Jedná se o kvasinky, které jsou schopné přeměnit cukr na oxid uhličitý a alkohol, což umožňuje těstu vzejít a získat objem. Existují dva druhy droždí: čerstvé a suché. Čerstvé droždí se...

Tapioka

Tapioka – tajemná kulička, kterou si zamilujete!

Co je tapioka a jak se vyrábí? "Tapioka je škrobová kulička původem z Jižní Ameriky. Jedná se o bílou, bezchuťovou a bezbarvou kuličku, která se vyrábí z kořene manioku. Tento kořen se oloupá, rozemele na jemno a smaže, čímž vznikne tapiokový škrob. Ten se následně přetaví v malé kuličky, které jsou ideální pro...