Rumová Poleva

Rumová poleva: Tajemství dokonalého mlsání.

Co je rumová poleva? Rumová poleva, často zaměňovaná s rumovou glazurou, je neodmyslitelnou součástí mnoha dezertů, kterým dodává lahodnou chuť a aroma. Zatímco rumová poleva se nanáší na teplé dezerty a částečně se vsakuje, glazura se používá na studené dezerty a vytváří lesklý, pevný povrch. Základem rumové...

Tvarohový Závin

Tvarohový závin: Tajemství dokonalého těsta a lahodné náplně

Co je tvarohový závin? Tvarohový závin je tradiční sladké pečivo, které má v české kuchyni dlouhou historii a těší se velké oblibě. Jedná se o tenké těsto, které se plní sladkou tvarohovou náplní a peče se dozlatova. Tvarohový závin je známý svou lahodnou chutí a jemnou konzistencí. Připravuje se z jednoduchých...

Nektarinka

Sladká a šťavnatá: Nektarinka je královnou letních dnů

Původ a historie nektarinky Nektarinky, tyto sladké a šťavnaté plody, často považované za křížence broskve a švestky, jsou ve skutečnosti jen specifickou odrůdou broskve. Původ nektarinek, stejně jako broskví, sahá až do starověké Číny, kde se pěstovaly již před 4000 lety. Do Evropy se dostaly díky obchodním cestám...

Jakostní Víno

Tajemství jakostního vína odhaleno!

Definice jakostní víno Jakostní víno představuje v České republice jednu z kategorií vín, která se vyznačují přísnějšími požadavky na výrobu a původ hroznů. Tato vína pocházejí z vybraných vinařských oblastí a odrůd révy vinné, které jsou pro danou oblast typické. Pro výrobu jakostního vína je povoleno...

Tabasco

Ostrov pokladů aneb vše o tabascu

Počátky tabasca Edmund McIlhenny, bankéř z Marylandu, se přestěhoval do Louisiany kolem roku 1840. McIlhenny, vášnivý kuchař, si oblíbil používání papriček, které mu dávali přátelé, k dochucování svých jídel. Tyto papričky, pravděpodobně odrůdy 'Capsicum frutescens', pocházely z Mexika nebo Střední Ameriky....

Jednoduché Sušenky Recept

Neodolatelně jednoduchý recept na sušenky: Zvládne to každý!

Výběr surovin pro snadnou přípravu Při pečení jednoduchých sušenek se nemusíte bát experimentovat s různými druhy surovin. Základem jsou kvalitní suroviny, které zaručí skvělou chuť a konzistenci. Použijte hladkou mouku, která je univerzální a hodí se pro většinu receptů. Pokud chcete sušenky zdravější, zkuste...

Haše

Haše: Tajemství dokonalého českého klasika od babičky

Co je to haše? Haše je tradiční české jídlo, které se připravuje z vepřových nožiček a kolen. Vaří se dlouho a pomalu, dokud maso úplně nezměkne a nevytvoří se hustý vývar. Ten se poté nechá zchladnout, čímž se na povrchu utvoří vrstva tuku, která se sloupne. Zbylá hmota se nakrájí na kostičky a podává se s...

Zdislava Tea

Zdislava čaj: Co o něm (možná) nevíte

Historie čaje Zdislava Původ bylinné směsi Zdislava se datuje do 13. století a je úzce spjat s postavou české světice Zdislavy z Lemberka. Zdislava, známá svou laskavostí a léčitelskými schopnostmi, údajně používala tuto směs bylin k léčbě nemocných ve své péči. Ačkoliv přesné složení původní Zdislaviny čajové...

Černý Rybíz

Černý rybíz: Malý zázrak pro vaše zdraví

Černý rybíz: Vitaminová bomba Černý rybíz, malá bobule s intenzivní chutí a tmavou barvou, je doslova nabitý vitamíny a minerály. Patří do čeledi meruzalkovitých a řadí se mezi drobné ovoce, stejně jako například angrešt, maliny nebo borůvky. Černý rybíz je bohatý na vitamín C, dokonce ho obsahuje více než...