Zeleninové lečo: Chuťová exploze zdraví a lahodnosti!
Zeleninové lečo - zdravá a chutná volba pro milovníky zeleniny!
Složení a příprava zeleninového leča
Složení a příprava zeleninového leča je poměrně jednoduchá, avšak výsledný pokrm se může vyrovnat těm nejobsáhlejším. Pro přípravu potřebujete následující zeleniny: cibule, česnek, papriky a rajčata. Je také vhodné použít rajčatový protlak, který dodá jídlu chuťovou plnost.
Postup přípravy je následující: Nejprve nakrájejte cibuli na menší kousky a osmažte ji na oleji dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájenou papriku a česnek a důkladně promíchejte. Po chvíli přidejte na menší kousky nakrájená rajčata spolu s rajčatovým protlakem a vařte asi 10 minut, dokud se zelenina nepromění na kaši.
V této fázi můžete přidat koření podle své chuti – například kmín, pepř nebo papriku – podle toho jakou chuť máte rádi. Nakonec stačí směs ochutnat solí a vaše vynikající zeleninové lečo je hotovo! Toto jídlo můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přídavek ke sledu či rýži.
Potřebné suroviny
Potřebné suroviny pro přípravu chutného zeleninového leča jsou: rajčata, papriky, cibule, česnek, olivový olej, cukr a koření dle vašeho gusta. Sledujte následující recept a užijte si lahodnou chuť tohoto pokrmu plného zdravých vitamínů!
Postup vaření
Postup vaření zeleninového leča:
- Omyjte a nakrájejte na menší kousky 2 cibule, 2 papriky, 2 cukety a 2 rajčata.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájené papriky a osmahněte je spolu s cibulí asi 5 minut.
- Poté přidejte nakrájené cukety a rajčata a nechte vařit dalších 10-15 minut.
- Přidáme nasekanou petrželku, lžičku majoránky, kmín, sůl, pepř a můžete přidat i chilli podle chuti.
- Podávejte zeleninové lečo teplé nebo studené.
Dobrou chuť!
Varianty receptu
Pokud hledáte inspiraci pro přípravu zeleninového leča, podívejte se na tyto varianty receptu. Každý z nich obsahuje skvělé kombinace zeleniny, koření a bylinek, které společně vytvářejí dokonalou chuťovou symfonii:
1. Zeleninové lečo s paprikou a fazolem
2. Zeleninové lečo s mrkví a bramborami
3. Zeleninové lečo s brokolicí a červenou řepou
4. Zeleninové lečo se slaninou a houbami
5. Zeleninové lečo s kukuřicí a hráškem
Vyberte si svůj oblíbený recept a nechte svá chuťová pouzdra tančit radostně!
Servírování a doporučení
Servírování a doporučení pro zeleninové lečo:
Toto lahodné zeleninové jídlo je nejlepší podávat teplé s kousky čerstvého chleba na straně. Pokud preferujete výraznější chuť, můžete přidat špetku chilli nebo koriandru. Doporučujeme servírovat jako hlavní chod na oběd nebo večeři a podávat společně s čerstvou zeleninovou salátovou přílohou.
Závěr - Zeleninové lečo je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Tento druh jídla nabízí bohatou směs zeleniny, která dodává potřebné vitamíny a minerály. Pokud hledáte snadný způsob, jak přidat více zeleniny do své stravy, určitě byste měli vyzkoušet toto lahodné lečo.
Publikováno: 05. 05. 2023
Kategorie: gastronomie