Zeleninové lečo: Chuťová exploze zdraví a lahodnosti!

Zeleninové Lečo

"Zeleninové lečo - zdravá a chutná volba pro milovníky zeleniny!"

Složení a příprava zeleninového leča

Složení a příprava zeleninového leča je poměrně jednoduchá, avšak výsledný pokrm se může vyrovnat těm nejobsáhlejším. Pro přípravu potřebujete následující zeleniny: cibule, česnek, papriky a rajčata. Je také vhodné použít rajčatový protlak, který dodá jídlu chuťovou plnost.

Postup přípravy je následující: Nejprve nakrájejte cibuli na menší kousky a osmažte ji na oleji dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájenou papriku a česnek a důkladně promíchejte. Po chvíli přidejte na menší kousky nakrájená rajčata spolu s rajčatovým protlakem a vařte asi 10 minut, dokud se zelenina nepromění na kaši.

V této fázi můžete přidat koření podle své chuti – například kmín, pepř nebo papriku – podle toho jakou chuť máte rádi. Nakonec stačí směs ochutnat solí a vaše vynikající zeleninové lečo je hotovo! Toto jídlo můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přídavek ke sledu či rýži.

Potřebné suroviny

Potřebné suroviny pro přípravu chutného zeleninového leča jsou: rajčata, papriky, cibule, česnek, olivový olej, cukr a koření dle vašeho gusta. Sledujte následující recept a užijte si lahodnou chuť tohoto pokrmu plného zdravých vitamínů!

Postup vaření

Postup vaření zeleninového leča:

1. Omyjte a nakrájejte na menší kousky 2 cibule, 2 papriky, 2 cukety a 2 rajčata.

2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.

3. Přidejte nakrájené papriky a osmahněte je spolu s cibulí asi 5 minut.

4. Poté přidejte nakrájené cukety a rajčata a nechte vařit dalších 10-15 minut.

5. Přidáme nasekanou petrželku, lžičku majoránky, kmín, sůl, pepř a můžete přidat i chilli podle chuti.

6. Podávejte zeleninové lečo teplé nebo studené.

Dobrou chuť!

Varianty receptu

Pokud hledáte inspiraci pro přípravu zeleninového leča, podívejte se na tyto varianty receptu. Každý z nich obsahuje skvělé kombinace zeleniny, koření a bylinek, které společně vytvářejí dokonalou chuťovou symfonii:

1. Zeleninové lečo s paprikou a fazolem

2. Zeleninové lečo s mrkví a bramborami

3. Zeleninové lečo s brokolicí a červenou řepou

4. Zeleninové lečo se slaninou a houbami

5. Zeleninové lečo s kukuřicí a hráškem

Vyberte si svůj oblíbený recept a nechte svá chuťová pouzdra tančit radostně!

Servírování a doporučení

Servírování a doporučení pro zeleninové lečo:

Toto lahodné zeleninové jídlo je nejlepší podávat teplé s kousky čerstvého chleba na straně. Pokud preferujete výraznější chuť, můžete přidat špetku chilli nebo koriandru. Doporučujeme servírovat jako hlavní chod na oběd nebo večeři a podávat společně s čerstvou zeleninovou salátovou přílohou.

Závěr - Zeleninové lečo je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Tento druh jídla nabízí bohatou směs zeleniny, která dodává potřebné vitamíny a minerály. Pokud hledáte snadný způsob, jak přidat více zeleniny do své stravy, určitě byste měli vyzkoušet toto lahodné lečo.

Publikováno: 05. 05. 2023

Kategorie: gastronomie

Autor: Lenka Vlčková

Tagy: zeleninové lečo | druh jídla