Chladivá slast z polárních krajin - recept na dokonalé eskymo řezy

Eskymo Řezy

Úvod: Sladká chuť tradice - poznávejte tajemství přípravy skvělých eskymo řezů, tradičního dezertu s českými kořeny. S naším průvodcem se naučíte, jak zvládnout tuto sladkou lahůdku a udělat dojem na své hosty. Připravte si lžičky a nechte se unést chuťovým zážitkem!

Historie eskymo řezů

Historie eskymo řezů sahá až do 19. století, kdy se začaly vyrábět jako součást obchodu mezi Kanadou a Evropou. Tento sladký dezert, složený z vrstev sušeného cukrářského těsta a krémové náplně, byl původně nazýván "Nanaimo bars" podle kanadského města Nanaimo, kde se první eskymo řezy objevily.

Během let se však toto sladké pečivo rozšířilo po celém světě a získalo mnoho různých jmen a variací přísad. Dnes existuje mnoho receptů na výrobu eskymo řezů s různými kombinacemi přísad, jako jsou ořechy, kokos nebo ovoce.

Ať už máš rád tradiční kanadské eskymo řezy nebo nové varianty tohoto sladkého dezertu, jedno je jisté - pokaždé budeš vychutnávat kousek historie každého kousku této lahodné pochoutky.

Ingredience potřebné k přípravě eskymo řezů

Zde jsou ingredience, které budete potřebovat k přípravě chutných eskymo řezů:

- 500 g čokolády na vaření

- 400 ml smetany ke šlehání

- 150 g cukru

- 100 ml vody

- 2 lžičky mleté skořice

- 1/2 lžičky soli

S těmito surovinami si můžete snadno připravit tento populární zákusek, který okouzlí chuťové buňky všech milovníků sladkého.

Postup přípravy eskymo řezů

Postup přípravy eskymo řezů:

Eskyma řezy jsou oblíbeným dezertem u mnohých lidí. Pokud se také chcete naučit, jak si je jednoduše a rychle připravit, následujte náš jednoduchý postup.

Potřebné ingredience:

- 200g sušenek Digestive

- 100g másla

- 500ml smetany ke šlehání

- 250g mascarpone sýru

- 1 plechovka kondenzovaného mléka (400g)

- Kakaový prášek

Postup:

1. Rozemelte sušenky do drobných kousků.

2. Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte rozemleté sušenky.

3. Směs promíchejte dohromady a rovnoměrně ji rozetřete v plechovce nebo zapékacím pekáči.

4. Vložte smetanu ke šlehání a mascarpone do mísy a smíchejte dokud nezískáte nadýchanou hmotu.

5. Přidejte kondenzované mléko a dobře promíchejte.

6. Nalijte směs na připravenou vrstvu sušenek v plechovce nebo zapékacím pekáči.

7. Poklaďte navrch další vrstvu sušenek nebo kakaový prášek na ozdobu.

8. Dejte dort do lednice a nechte jej chladit minimálně 3 hodiny nebo přes noc.

Takto jednoduché je připravit skvělé eskymo řezy! Podávejte s kávou či čajem a pochutnávka může začít!

Varianty eskymo řezů

Pokud hledáte neotřelý dezert, který okouzlí vaše chuťové buňky, můžete zkusit eskymo řezy. Tyto lahodné pochoutky jsou oblíbené mezi milovníky sladkostí a nabízejí různé varianty pro každého gurmána. Zde jsou některé z nejoblíbenějších variant eskymo řezů, které byste mohli ochutnat: klasický vanilkový řez s jemnou čokoládovou polevou, osvěžující citronový řez s ovocnými kousky, bohatý čokoládový řez s arašídovým máslem a mnoho dalších. Najděte svůj oblíbený druh eskymo řezu a připravte si skvělou dobrotu na svém stole.

Podávání a doporučení

Pokud hledáte dokonalý dezert k ozdobení svého stolu, neváhejte sáhnout po vynikajících eskymo řezech! Tyto svěží a lehce sladké pochoutky jsou ideální na zpestření jakékoliv oslavy či večírku. Jak ale správně podávat a doporučovat tuto lahůdku? Pokud chcete navodit dokonalou atmosféru, nabízejte eskymo řezy na podnosech zdobených ovocem a lístky máty. Prostřete si stůl sklenicemi s ledem a nezapomeňte na dezertní vidličky - vaši hosté si tak budou moci vychutnat tuto delikatesu naplno. Doporučujeme také kombinovat eskymo řezy s čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě větší chuťový zážitek. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, určitě nebudete litovat!

Závěr: Doufáme, že se vám naše receptura na eskymo řezy zalíbila a budete si je rádi dopřávat jako dezert. Pokud máte nejaké otázky nebo poznámky, neváhejte nás kontaktovat. Přejeme vám mnoho sladkých chvil s našimi eskymo řezy!

Publikováno: 17. 05. 2023

Kategorie: gastronomie

Autor: Lenka Vlčková

Tagy: eskymo řezy | dezert