Borůvkový koláč s tvarohem: Oslnivá kombinace ovocné sladkosti a krémové jemnosti

Borůvkový Koláč S Tvarohem

Pokud máte rádi sladké, neodmítnete určitě borůvkový koláč s tvarohem. Tento druh koláče je oblíbený pro svou šťavnatost a lahodnou chuť. Pokud se chcete ponořit do světa pečení a ochutnat něco opravdu vynikajícího, neváhejte a vyzkoušejte si tento recept!

Ingredience

Ingredience pro borůvkový koláč s tvarohem:

- 250 g hladké mouky

- 150 g másla (měkkého)

- 4 vejce

- 200 g cukru krupice

- 250 g tvarohu

- 400 g čerstvých borůvek

- 1 balíček vanilkového cukru

- špetka soli

Tento recept na borůvkový koláč s tvarohem je skvělou volbou pro všechny milovníky sladkých dobrot. Krásná kombinace křehkého těsta a nádivky plné čerstvých borůvek a tvarohu zajistí neodolatelnou chuť.

Postup

Postup přípravy borůvkového koláče s tvarohem:

  1. Zahřejte troubu na 180°C a vymažte formu na pečení máslem.
  2. Smíchejte 250 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a špetku soli v míse.
  3. Přidejte 120 g měkkého másla, 80 g cukru a 2 vejce do misky s moukou.
  4. Hladce promíchejte těsto a vylijte ho do připravené formy na pečení.
  5. Vložte borůvky po celém povrchu těsta a dejte stranou.
  6. V jiné misce smíchejte 500 g tvarohu, 100 g cukru, vanilkový cukr a šťávu z jednoho citronu.
  7. Rozetřete směs tvarohu po vrstvě borůvek a posypte dalšími borůvkami po celém povrchu tvarohové vrstvy.
  8. Pečte koláč v troubě po dobu cca 40 minut, dokud není zlatavý.

Vychutnejte si svůj lahodný borůvkový koláč s tvarohem!

Příprava těsta

Příprava těsta pro borůvkový koláč s tvarohem je snadná a rychlá. Nejprve si připravte všechny suroviny, jako jsou hladká mouka, máslo, cukr a vejce. Poté smíchejte všechny suroviny dohromady a hněťte těsto dokud není hladké. Na závěr dejte těsto do lednice na minimálně půl hodiny, aby se dobře proleželo.

Jakmile je těsto dostatečně odpočinuté, můžete ho vyndat z lednice a rozdrtit ho na plech. Potom stačí jen posypat vrstvou borůvek a zakrýt je vrstvou tvarohu. Koláč dejte péct do trouby na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut, nebo dokud není krásně zlatohnědý.

Takto připravený borůvkový koláč s tvarohem bude skvělou sladkou pochoutkou kdykoliv během dne!

Příprava náplně

Pokud si chcete užít výborný borůvkový koláč s tvarohem, je důležité správně připravit jeho náplň. Následující kroky vám pomohou získat dokonalou chuť a konzistenci pro tento lahodný dezert.

Sestavení koláče

Sestavení borůvkového koláče s tvarohem

Pokud se chystáte upéct tento vynikající koláč, následujte tyto jednoduché kroky:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na pečení.
  2. Smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt dohladka.
  3. Rozprostřete těsto do formy a navrstvěte na něj borůvky.
  4. Zalejte koláč směsí z tvarohu a posypeme strouhankou.
  5. Pečeme v troubě po dobu 30-40 minut nebo dokud není koláč zlatavý.
  6. Nechte koláč vychladnout a poté podávejte s šlehačkou nebo zmrzlinou.

Tento lahodný borůvkový koláč s tvarohem je skvělou volbou pro každou příležitost!

Pečení

Pečení pro gurmány: Borůvkový koláč s tvarohem.

Tipy a triky

Pokud se chystáte péct borůvkový koláč s tvarohem, máme pro vás pár užitečných rad. Za prvé, vyzkoušejte použít čerstvé nebo mražené borůvky, abyste získali co nejlepší chuť. Za druhé, dejte pozor na množství cukru - pokud máte rádi sladší dezerty, doporučujeme přidat více cukru než je napsáno v receptu.

Další tip pro dokonalý borůvkový koláč je použití kvalitního tvarohu - ten dodá koláči jemnost a hebkost. A konečně, pokud si chcete udržet čerstvost koláče déle než jeden den, uložte ho do uzavřené nádoby v ledničce.

Sledováním těchto jednoduchých tipů se stanete mistrem ve vaření skvělého borůvkového koláče s tvarohem!

Závěr

Borůvkový koláč s tvarohem je skvělou volbou pro milovníky sladkých dobrot, kteří chtějí ochutnat něco nového a originálního. Tento krémový a šťavnatý koláč s plnou chutí borůvek a jemným tvarohovým krémem bude potěšením pro každého, kdo ocení dokonalé spojení sladkosti a ovocné svěžesti. Vyzkoušejte ho sami a nechte se unést vůní čerstvého pečení!

Publikováno: 22. 07. 2023

Kategorie: kuchyně